Hvordan brænder man en disk i Windows 10?

Kunne du tænke dig at lære, hvordan man brænder filer til en CD eller DVD, så kan guiden herunder vise dig hvordan trin for trin. Du kan både brænde og redigere filer på en CD eller DVD ved brug af Windows 10. Der findes to forskellige brændingsmetoder, som vi vil gennemgå, så du bliver klædt godt på til at brænde skiver af forskellige formater.

Disktyper

Inden vi går i gang med selve guiden, så lad os kigge på de forskellige disktyper og blive klogere på, hvorfor de hedder noget forskelligt:

CD-R: (Compact Disc Recordable) På denne disktype kan der kun skrives data til. Her har du ikke muligheden for at slette data efterfølgende. CD`er har typisk plads til 700MB data.
DVD-R: (Digital versatile disc recordable) Ligesom med cd`en, kan der kun skrives til denne disktype og ej slettes. De fleste standard DVD`er har plads til 4,7GB data.
CD-RW: (Compact Disc ReWritable) Her begynder det at blive lidt mere fleksibelt, da du med denne type disk både kan skrive og slette igen. Dette kan du dog ”kun” gøres ca. 1000 gange.
DVD-RW: (Digital versatile disc ReWritable) Her gælder det samme som CD-RW`en, hvor du kan genskrive dine data.

Datadisk eller mediedisk?

Før du går i gang med at brænde dine CD`er eller DVD`er, skal du beslutte, om du vil bruge dem som et lager, eller om du vil afspille musik, billeder og film fra dem.

Datadisk: Fungere lidt ligesom et USB-stik eller en harddisk, hvor du opbevarer og flytter rundt på dine filer.
Mediedisk: Vælg denne, hvis du eksempelvis gerne vil lave en CD med musik til bilen, eller en DVD med film på. Denne type er kompatibel med de fleste CD og DVD afspillere.

Sådan brænder du en datadisk i Windows 10

1. Kom en tom CD-RW eller DVD-RW disk ind i dit optiske drev (også kaldet en CD-brænder). Et program vindue vil dukke op på skærmen. Navngiv din disk og marker herefter muligheden Som et USB-flashdrev (Like a USB flash drive).

Obs.: Hvis det ikke sker automatisk, så kan disken findes via. Stifinder. Søg efter stifinder i søgefeltet ved siden af start og vælg Denne computer > Dvd-rw-drev

2. Tryk Videre og vent imens disken bliver formateret og klargjort til brug. Vinduet vil herefter lukke ned selv.

3. Åben Stifinder og find de filer, du ønsker lagt over på disken.

4. Marker filerne og højreklik. Vælg kopier.

5. Åben stifinder.

6. Find dit drev i Stifinder.

7. Højreklik i det tomme område og vælg Sæt ind. Det optiske drev begynder nu automatisk at brænde filerne ned på disken.

8. Når dette er fuldført, højreklik og tryk på skub ud.

Sådan brænder du en mediedisk i Windows 10

1. Kom en tom CD-R CD-RW, DVD-R eller DVD-RW disk ind i dit optiske drev. Et program vindue vil dukke op på skærmen. Navngiv din disk og marker herefter muligheden Med en cd-/dvd-afspiller.

Obs.: Hvis det ikke sker automatisk, så kan disken findes via. Stifinder. Søg efter Stifinder i søgefeltet ved siden af start og vælg Denne computer > Dvd-rw-drev

2. Åben Stifinder og find de filer du ønsker at brænde ned på disken.

3. Marker og højreklik på filer. Vælg kopier.

4. Find i venstre side af Stifinder dit Dvd-rw-drev og højreklik i det tomme område. Vælg Sæt ind. Der åbnes nu et nyt stifindervindue hvor filerne er tilføjet til dit drev og er klar til at blive brændt ned på disken.

5. Højreklik på en af filerne og vælg Brænd på disk.

6. Et klargøringsvindue kommer nu frem. Giv disken en titel og klik på næste.

7. Lad processen køre færdig og din disk er nu klar til afspilning.

Similar Posts