Overspilning af videobånd

Fra videobånd til digital

Overspilning af videobånd til USB-stik, DVD eller som download. De fleste af os har gamle videobånd liggende med værdifulde minder, fra en tid der engang var. Desværre er mange af disse bånd ikke designet til at holde kvaliteten længere end 20-25 år og vil på sigt forringes kraftigt uanset hvordan de opbevares.

Vi overspiller og digitaliserer dine bånd, så de kan nydes og ses på forskellige platforme såsom smartphones, PC, Mac, tablets og DVD-afspiller.

Lidt om det tekniske

Vi bruger MP4-formatet, som er et af de mest udbredte og kompatible formater til video. Det betyder, at du kan afspille dine minder på næsten enhver enhed. MP4-formatet har også en god balance mellem kvalitet og filstørrelse, da det bruger effektive codecs til at “pakke” videoen. Hos Restor vi kan hjælpe med at overspille disse båndtyper:

VHS / VHS-C / Video8 / Hi8 / Digital8 / MiniDV

Priser

FAQ

Som standard er leveringstiden 14 dage. I nogle tilfælde kan den være længere eller kortere. Hvis leveringstiden er længere end normalt, vil vi oplyse dig herom.

Du skal vælge Restor, fordi vi er et firma, der har stor erfaring inden for overspilning af videobånd og digitalisering af gamle medier. Vi tilbyder en professionel og personlig service, hvor vi behandler dine videobånd med respekt og omhu. Vi går op i at du som kunde får en god oplevelse og er tryg ved at overdrage dine minder til os.

VHS bånd vil efter 20-25 år begynde af miste sin kvalitet. Vores erfaring er at det godt kan variere en del fra bånd til bånd. Nogle står fint, mens andre har set bedre dage. Selvom man overspille sine bånd med godt udstyr, kan kvaliteten aldrig blive bedre end hvad kilden er.

Hos Restor kan du få overspillet dine videobånd til DVD. Vi anbefaler dog, at du også får dem lagt på et USB-stik eller en harddisk, da DVD-skiver er ved at være et forældet medie. Ligesom videobånd har DVD’er også en begrænset levetid. Den er dog noget længere end videobåndenes. DVD’er er som fysisk materiale også følsomme over for ridser og kan med tiden blive ulæselige, hvis man ikke passer godt på dem.

Videobånd bliver dårlige af flere grunde. En af dem er, at videobånd er lavet af et magnetisk materiale, som kan påvirkes af magnetiske felter. Det kan gøre, at båndet mister sin evne til at gengive signalet korrekt. En anden grund er, at videobånd har en begrænset levetid, som er omkring 20-25 år. Med tiden kan båndet også blive slidt og krøllet, hvilket kan forringe kvaliteten yderligere. En tredje grund er, at videobånd bruger et analogt signal, som er mere følsomt for forstyrrelser og støj end et digitalt signal. Det kan gøre, at båndet viser fejl, flimren eller sne på skærmen.

Klar til at bestille?

Muligheder for overdragelse af materiale

Pakke ikon

Forsendelse

Kommer du langvejs fra, kan du sende dit materiale i en pakke til os.

Der er mulighed for at indlevere dit materiale personligt

Indlevering

Du er velkommen til at komme forbi vores kontor efter aftale.

Ikon af lastbil

Afhentning

Vi tilbyder også at afhente og returnerer dit materiale.

Composit kabel

Vi digitaliserer de mest populære båndtyper

VHS / VHS-C

VHS og VHS-C er to forskellige typer af analoge videobåndformater, som begge har eksisteret i årtier. De blev brugt til at optage og afspille video indhold på tv eller videokameraer.

VHS-bånd

VHS (Video Home System) bånd blev introduceret i 1976 som et forbrugerformat til optagelse og afspilning af video indhold. Båndene kan gemme op til 8 timers optagelse (LP) på et enkelt bånd. Selve båndet kan have en længde på op til 500 meter. De er typisk indkapslet i et plastikhus, der måler 187 x 103 x 25 mm.

VHS-C-bånd

VHS-C (Video Home System Compact) bånd er en mindre version af et standard VHS bånd, der blev udgivet i 1982, designet til at passe ind i de mere ”kompakte” kameraer, der var tilgængelige på det tidspunkt. De kan gemme op til 60 minutters optagelse på et enkelt bånd. De måler 96 x 62 x 15 mm. For at afspille et VHS-C bånd bruges en adapter, der gør det muligt at sætte det ind i en almindelig VHS-afspiller.

Video8 / Hi8 / Digital8

Video8, Hi8 og Digital8 bånd er tre forskellige typer af 8mm videobåndformater, som var meget udbredte i 80’erne og 90’erne. Båndene måler 95 × 62 × 15 mm og findes i tre forskellige varianter som er blev udviklet gennem tiden.

Video8 bånd

Video8 bånd var den første type af 8mm videobånd, der kom på markedet i 1985. Det var et analogt format, der kunne optage op til 2 timers video på et enkelt bånd. Det havde en bedre billedkvalitet end VHS-bånd, men en lavere lydkvalitet.

Hi8 bånd

Hi8 bånd var en forbedret udgave af Video8 bånd, der blev lanceret i 1989. Det var også et analogt format, men med en højere opløsning og bedre lyd. Det kunne optage op til 4 timers video på et enkelt bånd.

Digital8 bånd

Digital8 bånd var den sidste type af 8mm videobånd, der blev introduceret i 1999. Det var et digitalt format, der brugte samme type af bånd som Hi8, men med en anden måde at lagre data på. Det kunne optage op til 6 timers video på et enkelt bånd. Det havde en højere billed- og lydkvalitet end de analoge formater.

MiniDV

MiniDV bånd var en type af digitale videobåndformater, som blev introduceret i 1995. Det var et af de mest populære formater til optagelse og afspilning af videoindhold på digitale videokameraer. Båndene måler kun 66 x 48 x 12 mm og er fysisk de mindste bånd vi digitaliserer. De kan gemme op til 60 eller 90 minutters optagelse på et enkelt bånd, afhængigt af om de er i SP (standard play) eller LP (long play) mode. De findes i mange farver og fra forskellige fabrikanter såsom Sony, TDK, JVC, Panasonic og Maxell. Man kan ofte kende båndene ved at der står DVM60, DVM60SE, DVC60 eller blot DVC på dem.

MiniDV bånd og kameraer blev introduceret i 1995 som et af de første digitale videoformater til forbrugere. De var meget populære i slutningen af 90’erne og begyndelsen af 2000’erne, indtil de blev erstattet af hukommelseskort og harddiskbaserede kameraer

Både bånd og kameraer var meget kompakte og lette, hvilket gjorde dem ideelle at tage med på rejser. Et bånd målte kun 66 x 48 x 12 mm og vejede omkring 30 gram. Et typisk MiniDV kamera målte omkring 100 x 80 x 150 mm og vejede omkring 500 gram