Overspilning af videobånd

Videobånd til digital
Overspilning af videobånd til USB-stik, DVD eller som download. De fleste af os har gamle videobånd liggende med værdifulde minder, fra en tid der engang var. Desværre er mange af disse bånd ikke designet til at holde kvaliteten længere end 20-25 år og vil på sigt forringes kraftigt uanset hvordan de opbevares. Vi overspiller og digitaliserer dem, så de kan nydes og ses på forskellige platforme såsom DVD-afspiller, PC, Mac, tablets og smartphones.

Leveringstid
Afhængig af ordrens størrelse kan vi, i langt de fleste tilfælde, levere inden for 14 dage.

Lidt om det tekniske
Vi konverterer dine bånd til filformatet MP4, som kan læses af langt de fleste enheder. Vi kan hjælpe med at overspiller følgende formater: VHS / VHS-C / Video8 / Hi8 / Digital8 / MiniDV


Priser

Kontakt og bestil i dag:

Vi digitaliserer de mest populære båndtyper

VHS / VHS-C

VHS- og VHS-C-bånd er to forskellige typer af analoge videobåndformater, som begge har eksisteret i årtier. VHS (Video Home System) bånd blev introduceret i 1976 som et forbrugerformat til optagelse og afspilning af videoindhold. Båndene kan gemme op til 6 timers optagelse på et enkelt bånd. VHS-C (Video Home System Compact) bånd er en mindre version af et standard VHS bånd, der blev udgivet i 1982, designet til at passe ind i de mere ”kompakte” kameraer, der var tilgængelige på det tidspunkt. For at afspille et VHS-C bånd bruges en adapter.

Video8 / Hi8 / Digital8

Disse tre formater af 8mm videobånd var meget udbredte i 80´erne og 90´erne og blev blandt andet brugt i Sonys populære Handycam. Båndene måler 95 × 62 × 15 mm og findes i tre forskellige varianter som er blev udviklet gennem tiden. Video8 var den første type der kom på markedet, efterfulgt af en forbedret udgave som kaldes Hi8. Begge båndtyper var analog, hvorimod Digital8 båndene var i et digitalt format, som navnet antyder. Der blev aldrig produceret en decideret afspiller hertil, men man brugte derimod selve kameraet til at afspille båndene.

MiniDV

MiniDV båndene findes i mange farve og fra forskellige fabrikanter såsom Sony, TDK, JVC, Panasonic og Maxell. Båndene måler kun 66 x 48 x 12 mm og er fysisk de mindste bånd vi digitaliserer. Grundet båndets lille størrelse var det kamera der skulle bruges til at optage og afspille dem selvsagt også meget kompakt i forhold til tidligere tiders standarter. Man kan ofte kende båndene ved at der står DVM60, DVM60SE, DVC60 eller blot DVC på dem. Optagelserne kan enten være i SP (standart play) eller LP (long play), hvilket gav båndene lidt ekstra optagetid.